Po kliknięciu w załączony link następuje przekierowanie na fałszywą stronę facebooka i trzeba się ponownie zalogować. I tego w żadnym wypadku nie należy robić, bo podajemy na tacy przestępcom wszystkie nasze dane. Najlepiej wtedy od razu zmienić hasło dostępu do portalu. Można też ustawić dwuetapową weryfikację logowania, która dodatkowo zabezpieczy przed przejęciem konta.