Na tym polega sukces "Księgi smaków powiatu ostrowskiego", która wyprzedała się całkowicie. Stąd pomysł by przygotować kolejny tom. Prace już trwają, są już pierwsze przepisy i zdjęcia.
To co nas cieszy i potwierdza tylko, że pierwszy tom był sukcesem – zainteresowanie jest jeszcze większe. Cały czas czekamy na zgłoszenia, nie tylko kół gospodyń ale też osób indywidualnych, które chciałyby zaprezentować jakieś ciekawe przepisy. Jesteśmy do dyspozycji. Bo to jest takie zapisywanie naszej historii w zakresie kulinariów - mówi starosta ostrowski Paweł Rajski.
Z dumą słucham wszystkich pochwał na temat pierwszego tomu. Jest mi bardzo miło zwłaszcza wtedy, gdy spotykamy się choćby ostatnio podczas wigilii w różnych miejscowościach, a na stole znajdują się potrawy przygotowane według przepisów z tej książki. I słyszę wiele dobrego, że dobrze że ktoś zajął się tym i zebrał najlepsze rzeczy w jednym miejscu - dodaje starosta.
Drugi tom "Księgi smaków" ukaże się za rok.